Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Έφυγε η Έλενα Ναθαναήλ

Υπήρξε μία πραγματική καλλονή της μεγάλης οθόνης, αλλά δεν υπηρέτησε ποτέ το star system, ούτε εγκλωβίστηκε στη δημόσια εικόνα της. Η Έλενα Ναθαναήλ δεν είναι πια κοντά μας... Μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες, η αγαπημένη ηθοποιός κατέληξε σήμερα (4 Μαρτίου) στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Metropolitan. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο φετινό σίριαλ του Mega ΄΄Γοργόνες΄΄ μετά από μακρόχρονη απουσία από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι η ζωή της ήταν η υποκριτική. «Μπήκα τυχαία σε αυτό το σύστημα, αλλά δεν έμεινα. Ένιωθα καλύτερα με τα ζώα μου και τον κήπο μου και γι΄ αυτό απομονώθηκα στη φάρμα μου», είχε πει. Μπορεί να ΄΄έκαψε΄΄ καρδιές στην εμπορική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, η ίδια όμως ποτέ δεν γοητεύτηκε (ή ακόμα περισσότερο δεν παγιδεύτηκε) από τη ματαιόδοξη λάμψη του επαγγέλματός της. Διάλεξε να τηρήσει χαμηλούς τόνους με τις εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια να είναι εξαιρετικά σπάνιες και επιλεκτικές. Ίσως αυτή της η στάση να ήταν ο λόγος, που όλοι (ακόμα και αυτοί που δε δήλωναν γοητευμένοι με το υποκριτικό της ταλέντο) τη σεβόντουσαν και την εκτιμούσαν
Αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγείας της με εντυπωσιακή γενναιότητα, μην επιτρέποντας στα μέσα να ΄΄ασελγήσουν΄΄ πάνω στην περιπέτειά της. Την ίδια ακριβώς στάση τήρησε και στη ζωή της, κρατώντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη μακροχρόνια σχέση της με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Τάσο Μητρόπουλο. Για εκείνη, η προσωπική της γαλήνη ήταν πάνω από την εφήμερη δόξα.
Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Ξεκίνησε την καριέρα της από τον κινηματογράφο με το ΄΄Κάτι να καίει΄΄ το 1963. Ακολούθησε μία ζηλευτή καριέρα με πληθώρα κινηματογραφικών, αλλά και θεατρικών επιτυχιών. Μερικές από τις πιο σημαντικές της στιγμές στο σινεμά: «Επιχείρησις Απόλλων» (1968), «Ξύπνα Βασίλη» (1969), «Το Λεβεντόπαιδο» (1969), «Εθελοντής στον Ερωτα» (1971), «Ο Αισιόδοξος» (1973) και «Εκείνο το Καλοκαίρι» (1971). Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε σε σειρές όπως ΄΄Το Γαλάζιο διαμάντι΄΄, ΄΄Αγγιγμα ψυχής΄΄ και ΄΄Γοργόνες΄΄.
Ας της ευχηθούμε καλό της ταξίδι. Είναι σίγουρο ότι ήδη πετάει για τους καταπράσινους αμπελώνες της...
Πηγή: Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: