Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Αύξηση διά... της ενοποίησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από 1ης Μαΐου

Καταργούνται από την 1η Μαΐου όλα τα μεμονωμένα εισιτήρια και καθιερώνεται ενιαίο εισιτήριο κόστους 0,80 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς με δυνατότητα χρήσης για μιάμιση ώρα. Από τον Ιανουάριο του 2009 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί σε 1 ευρώ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των μέσων μαζικής μεταφοράς, που θα ισχύσει από 1ης Μαΐου 2008, ισχύουν όμως και μειώσεις στις τιμές μηνιαίων και ετήσιων καρτών, οι οποίες θα παραμείνουν σταθερές και για το 2009.
Η μηνιαία κάρτα λεωφορείων, τρόλλεϋ και τραμ μειώνεται από 17,50 ευρώ μηνιαίως που είναι σήμερα, σε 15 ευρώ. Η αντίστοιχη ετήσια κάρτα μειώνεται από 175 ευρώ ετησίως σε 150 ευρώ.
Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς μειώνεται από 38 ευρώ σε 35 ευρώ. Η αντίχτοιχη ετήσια κάρτα μειώνεται από 380 ευρώ το χρόνο που είναι σήμερα, σε 350 ευρώ.
Παράλληλα κυκλοφορούν τέσσερις νέες κάρτες: Μηνιαία κάρτα του ΗΣΑΠ με κόστος 25 ευρώ και ετήσια με κόστος 250 ευρώ. Για το Μετρό η μηνιαία κάρτα θα στοιχίζει 30 ευρώ και η ετήσια 300 ευρώ.
Διατηρούνται στις ίδιες τιμές το ημερήσιο και εβδομαδιαίο εισιτήριο, το εισιτήριο ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα, της Γραμμής 400, όλα τα εισιτήρια του αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ), η κοινή κάρτα Προαστιακού-ΑΜΕΛ ως το Κορωπί και η κάρτα των 20 ευρώ του Προαστιακού στην αστική περιοχή. Επίσης οι εκπτώσεις των εισιτηρίων (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Πολύτεκνοι, ανήλικοι, κλπ) παραμένουν ως έχουν.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: