Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής PUBLIC ISSUE (30 Μαΐου 2012)

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή, κυριαρχία της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης και επτακομματική Βουλή δείχνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ. Από την έρευνα επιβεβαιώνεται σαφώς ότι στην πορεία προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου έχει διαμορφωθεί ένας νέος διπολισμός, με τη Νέα Δημοκρατία στη μία πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, στην άλλη.
Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή ο ΣΥΡΙΖΑ μετρείται στο 31,5%, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 1,5% σε σχέση με το Βαρόμετρο της περασμένης εβδομάδας. Η Ν.Δ., στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, με μικρές απώλειες μισής ποσοστιαίας μονάδας. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μείωση της τάξης του 2% και υποχωρεί στο 13,5%. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 7,5% και ενίσχυση κατά μία μονάδα. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με υποχώρηση 2,5 ποσοστιαίων μονάδων, μετρούνται στο 5,5%, όπως και το ΚΚΕ, το οποίο βελτιώνει το ποσοστό του κατά μισή μονάδα. Περαιτέρω υποχώρηση καταγράφει και η Χρυσή Αυγή, που βρίσκεται στο 4,5%. Η Δημιουργία Ξανά – Δράση, χάνοντας μισή μονάδα, υποχωρεί στο 2,5%.
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης. Εκεί οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι, σε ποσοστό 58% εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 34% θεωρεί πιθανή την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, σε περίπτωση που σχηματισθεί Βουλή από επτά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα λάβει 134 έδρες, η Ν.Δ. 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20, το ΚΚΕ 15, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12. Εάν η Δημιουργία Ξανά – Δράση καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, ανεβάζοντας τον αριθμό των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε 8, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 132 έδρες, η Ν.Δ. 66, το ΠΑΣΟΚ 35, η ΔΗΜΑΡ 19, το ΚΚΕ 14, όπως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή 12 και η Δημιουργία Ξανά – Δράση 8 έδρες.
Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: