Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Disney Studios: Η παραίτηση του διευθυντή κλονίζει τους... Πειρατές

Με μια εντελώς απρόσμενη κίνηση, ο επί 7 χρόνια διεθυντής των Walt Disney Studios (και 38 συνολικά ως υπάλληλος της εταιρείας), Dick Cook, σόκαρε τον κόσμο του entertainment υποβάλλοντας την παραίτησή του. Ειδικά μετά τις κολοσσιαίες συμφωνίες που πέτυχε η Disney τον τελευταίο καιρό, αγοράζοντας τη διάσημη εταιρεία παραγωγής DreamWorks και την ιστορική εταιρεία κόμικ Marvel (συμφωνίες που άνοιξαν νέους ορίζοντες για μελλοντικές παραγωγές), η παραίτηση του Cook ξαφνιάζει ακόμα περισσότερο.
«Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό και νιώθω ότι είναι η σωστή στιγμή για να προχωρήσω σε νέες περιπέτειες», δήλωσε ο Cook σε ανακοίνωσή του. «Αγάπησα κάθε λεπτό από τα 38 χρόνια που εργάστηκα στη Disney... Περισσότερο απ’ όλα, όμως, αγαπώ τους ανθρώπους, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, οι οποίοι είναι οι πιο ταλαντούχοι, αφοσιωμένοι και πιστοί άνθρωποι στον κόσμο. Γνωρίζω ότι αφήνω την εταιρεία στα εξαιρετικά χέρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Disney, Robert Iger, δήλωσε για την παραίτηση του διευθυντή του κινηματογραφικού τμήματος: «Τον ευχαριστώ για το τεράστιο πάθος του για τη Disney και για τις πλείστες επιτυχίες και συνεισφορές του. Τα εξαίρετα δημιουργικά ένστικτά του και οι ασύγκριτες ικανότητές του εμπλούτησαν πραγματικά την εταιρεία και επηρρέασαν σημαντικά την κληρονομιά της Disney».
Τώρα, το μόνο που μένει είναι ν’ ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του. Οι κυριότεροι υποψήφιοι είναι ο Rich Ross απο το Disney Channel, η Stacey Snider από την DreamWorks και ο Kevin Feige από τη Marvel. Βέβαια, εσωτερικές πηγές δηλώνουν ότι η καρέκλα έχει ήδη το όνομα του διευθυντή της Pixar, John Lasseter, αρκεί να τη ζητήσει.
Και ποια θα είναι η τύχη των επόμενων projects της Disney; Ειδικά οι «πολύπαθοι» τέταρτοι «Πειρατές Της Καραϊβικής», που είδαν κι έπαθαν να πάρουν το πράσινο φως, βρίσκονται σε ασταθές έδαφος αυτή τη στιγμή.
Ο Johnny Depp, που υποδύεται το βασικό χαρακτήρα της κινηματογραφικής σειράς, τον εκκεντρικό Captain Jack Sparrow, δήλωσε στους Τάιμς του Λος Άντζελες ότι «[με την παραίτηση] ράγισε ο ενθουσιασμός μου... Όλα είχαν γεννηθεί σ’ εκείνο το γραφείο», εννοώντας φυσικά το γραφείο του Cook, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε αρχικά να δεχτεί το ρόλο του πειρατή και τον υποστήριξε μετέπειτα όταν ανώτερες βαθμίδες της Disney είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την... ελευθεριάζουσα συμπεριφορά του χαρακτήρα του Sparrow.
Όποιος και να είναι ο επόμενος διευθυντής, πάντως, δε νομίζουμε ότι θα κάνει έστω και το παραμικρό που θα οδηγήσει τον Depp μακριά από την ταινία. Το αντίθετο, μάλιστα. Επειδή, χωρίς Johnny Depp δεν υπάρχει Jack Sparrow και χωρίς Sparrow δεν υπάρχουν «Πειρατές». Και η Disney σίγουρα δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το «πειρατικό» της χρυσορυχείο. Κοινή λογική.
Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: