Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Στο 6,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ με Ν.Δ.

Στις 6,5 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του TVXS και της εφημερίδας «Αυγή». Οι Οικολόγοι - Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή. Σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε το Νοέμβριο, η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αυξάνεται από 5% σε 7%, κυρίως εξαιτίας των απωλειών της ΝΔ, που μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,5 μονάδες. Τα κέρδη του ΠΑΣΟΚ είναι οριακά (0,5 μονάδες) από 37% σε 37,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά (12% έναντι 13% τον Νοέμβριο), ενώ, οριακά κέρδη (μισή και μια μονάδα αντιστοίχως) έχουν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ που αποσπούν ψηφοφόρους από τη ΝΔ. Το κυβερνόν κόμμα χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο το 43% αυτών που το ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ψηφίζουν ξανά ΝΔ. Το ενα τέταρτο των ψηφοφόρων της, τάσσονται αυτή τη στιγμή υπέρ του λευκού - άκυρου ή της αποχής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων - Πράσινων. Στις ηλικίες 18 - 24 ετών, η εκλογική υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 19% και προς τους Οικολόγους - Πράσινους στο 10%. Αντίθετα στις ηλικίες πάνω από 65 τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι πολυ κάτω από τον μέσο όρο τους ( 3.5% και 2% αντιστοίχως).
Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 11-16/12/2008, σε 1.006 άτομα σε όλη την Ελλάδα, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, χωρίς κάλπη.
Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: