Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η Disney πουλάει τη Miramax

Όταν ο κολοσός της αμερικανικής ψυχαγωγίας, τα Disney Studios δηλαδή, είχε ενσωματώσει τη Miramax στο δυναμικό της, έδινε ανάσα ζωής σε μια ανεξάρτητη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Τώρα που οι καιροί άλλαξαν και η Miramax ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια επίσης.
Η Disney ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να πουλήσει τη θυγατρική της, Miramax, στην εταιρεία Filmyard έναντι 660 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Η Filmyard αποτελείται από διάφορους επενδυτές που θέλουν να μπουν στο χώρο του κινηματογράφου, ανάμεσά τους ο μεγα-κατασκευαστής Ron Tutor και η επενδυτική εταιρεία Colony Capital.
Η Miramax βρίσκεται εδώ και καιρό στα σχέδια της Disney για να πουληθεί και πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για την αγορά της. Ακόμα και οι αδερφοί Weinstein, οι γνωστοί πλέον μεγαλοπαραγωγοί, που την είχαν ιδρύσει και «αναγκάστηκαν» να την πουλήσουν στην Disney το 1993 είχαν έρθει σε επαφή με το στούντιο για την περίπτωση που την ξαναγόραζαν.
«Παρόλο που είμαστε πολύ περήφανοι για τις πολλά επιτεύγματα της Miramax, η τρέχουσα στρατηγική μας για τα Walt Disney Studios είναι να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη μεγάλων ταινιών κάτω από τις «ταμπέλες» των Disney, Pixar και Marvel», ανέφερε ο διευθυντής της Disney, Robert Iger.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Disney έχει αφοσιωθεί σε ταινίες οικογενειακής ψυχαγωγίας που συνοδεύονται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο παιχνιδιών, λοιπών gadgets, θεματικών πάρκων κλπ., αντίθετα με τις τις πιο «ενήλικες» ταινίες της Miramax, όπως το «Pulp Fiction» ή το «Καμιά Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους».
«Η Disney φέρθηκε πολύ έξυπνα με την στρατηγική της», δήλωσε η αναλύτρια των media Theresa Wise στο BBC World Business Report. «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τις ταινίες είναι ότι ελάχιστες από αυτές βγάζουν κέρδος... οπότε χρειάζονται άλλες πηγές εσόδων. Η Disney έχει την εκπληκτική ικανότητα να πουλάει οικογενειακές ταινίες και κάθε είδους εμπόρευμα που τις συνοδεύει», κατέληξε.
Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: